We hosten momenteel meer dan 20,000 klanten.

Network

Informatie over ons netwerk


Het HostSlim netwerk

HostSlim heeft de afgelopen jaren een volledig eigen netwerk opgebouwd. Hierdoor hebben wij volledige controle over alle aspecten die in ons datacenter plaatsvinden. Hierdoor kunnen we de service van begin tot eind beheren.

Ons eigen netwerk (AS207083) is verbonden met verschillende world wild peering partners en de Amsterdam Internet Exchange. Daarnaast zijn onze twee datacenters met elkaar verbonden via een fysieke glasvezelverbinding.

Daarnaast heeft HostSlim DDoS-bescherming op zijn netwerk om een ​​goede bescherming en uptime voor onze klanten te garanderen.

Redundant netwerk
De glasvezelpaden van HostSlim naar onze peering partners in onder meer Nikhef Amsterdam zijn via langlopende contracten ingekocht bij diverse leveranciers, waardoor er een langdurige onderliggende SLA en andere afspraken van toepassing zijn. We maken gebruik van minimaal twee glasvezelpaden die fysiek gescheiden zijn over het hele traject, zodat beide paden nooit tegelijk onderbroken kunnen worden tijdens graafwerkzaamheden of andere problemen. Bovendien hebben HSDC1 en HSDC2 beide hun eigen routers en routing engines die redundant draaien. Dit betekent dat als een router op een van de locaties uitvalt, de andere locatie automatisch alle routes overneemt zonder onderbreking.

HostSlim gebruikt DWDM-technologie om licht van verschillende golflengten over dezelfde vezels tussen de eigen datacenter locaties te sturen. Deze techniek maakt het mogelijk om de capaciteit van de verbinding te laten groeien naarmate de behoefte groeit. Om het verlies van een van de glasvezelverbindingen op te vangen, gebruikt HostSlim een ​​routing protocol dat het verlies van een verbinding detecteert en automatisch overschakelt naar een andere route. Deze omschakeling gebeurt zo snel dat verbindingen niet worden beïnvloed.

Peering in ons netwerk
Een verbinding tussen het HostSlim netwerk en het netwerk van een andere Internet Service Provider kan op twee manieren tot stand worden gebracht. U kunt rechtstreeks verkeer uitwisselen met ISP's in de buurt, zonder tussenkomst van een derde partij. Dit wordt peering genoemd. Een dergelijke uitwisseling vindt plaats in Internet Exchanges (IX). In ons geval AMS-IX. Wij hanteren een zogenaamd open peering beleid. Op deze Internet Exchanges peilen we met elke partij die zich bij ons aanmeldt. We gebruiken Transit-partners voor wereldwijde netwerken voor ISP's. Dit zijn partijen die ons verbinden met netwerken die niet op dezelfde internet exchanges aanwezig zijn als HostSlim. We hebben onze peering partners speciaal geselecteerd op capaciteit, routes en kwaliteit van hun netwerk. Per fysieke aansluiting hebben we minimaal twee transit partners. Om deze reden is er altijd redundantie. Mocht een transit partner om wat voor reden dan ook falen, dan neemt de andere partner automatisch de routes over.

IP-protocol
HostSlim ondersteunt zowel IPv4 als IPv6 en biedt ook IP-adressen in beide protocollen.

Als je kiest voor colocatie bij HostSlim kun je rekenen op:

  • Een 100% Nederlands datacenter (ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd)
  • Ondersteuning bij het installeren en onderhouden van apparatuur
  • 24/7 toegang tot de datacenters
  • 24/7 Handen & hersenen op afstand
  • Elke colocatie service wordt standaard geleverd met een uitgebreide SLA
  • Gratis koper- of SFP-patch voor het HostSlim-netwerk AS207083
  • Anti-DDoS maakt deel uit van onze standaardservice
  • Een scherpe (groene) elektriciteitsprijs
  • Zuinig gebruik van vergaderruimte voor de ontvangst van uw klanten
  • Aanvullende diensten zoals monitoring, back-up opslag en virtuele servers zijn op aanvraag beschikbaar
Main Globe

Heb je vragen over ons netwerk?


Heb je een vraag of heb je hulp nodig?